Globus

Pronađen mrtav

Nestali Nebojša ubijen jer je skrivao plaćenog ubicu Čabu Dera!?

23/05/2019

Karan, koji je odranije bio poznat policiji, kako se sumnja, pomogao je Deru u skrivanju nakon brutalne likvidacije Markovića

Ukoliko Čaba Der (39) bude isporučen Srbiji, policija će istraživati njegovu povezanost s nestankom i smrću Nebojše Karana iz Sombora. Naime, sumnja se da je Karan pomogao plaćenom ubojici Čabi u skrivanju.

Neslužbeno se saznaje da je Karan, čije tijelo je krajem februara pronađeno na napuštenom imanju kraj Subotice, ubijen je zbog veze s Čabom i njegovim suradnikom Alenom Ciglerom (40), piše Kurir.

Karan, koji je odranije bio poznat policiji, kako se sumnja, pomogao je Deru u skrivanju nakon brutalne likvidacije Markovića. Ovaj Somborac je prema operativnim saznanjima vjerovatno ubijen kako ne bi otkrio detalje u vezi s Derovim skrivanjem.

Podsjećamo, Čaba Dera kojeg holandska policija sumnjiči za ubojstvo Hrvata Ivana Serdarušića u julu prošle godine u Amsterdamu, uhićen je u Češkoj.

Ivana Serdarušića je ubio u restoranu u Amsterdamu u koji je ušao obučen kao turist i upucao žrtvu u glavu, prenose holandski mediji. Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.