Iraelski premijer

Netanyahu: Ko nas napadne, platit će visoku cijenu

Netanyahu-coronavirus-Flash-90-03122020-resize-2160×1198

Dok su izraelske snage izvodile zračne napade u Gazi, a militanti bombardovali južni Izrael raketnom vatrom tokom cijele večeri, Netanyahu je upozorio da bi borbe mogle “neko vrijeme trajati”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu optužio je militantnu grupu Hamas da je svojim raketnim napadom na Jerusalem prešla granicu i obećao je oštar odgovor.

– Nećemo tolerisati napad na našu teritoriju, u našem glavnom gradu, na naše građane i vojnike. Ko nas napadne, platit će visoku cijenu – rekao je Netanyahu u ponedjeljak, javlja AP.

Dok su izraelske snage izvodile zračne napade u Gazi, a militanti bombardovali južni Izrael raketnom vatrom tokom cijele večeri, Netanyahu je upozorio da bi borbe mogle “neko vrijeme trajati”.

Militanti Hamasa ispalili su u ponedjeljak desetine raketa na Izrael što je pokrenulo sirene za zračnu bombu čak do Jerusalema, nakon što su stotine Palestinaca povrijeđene u sukobima s izraelskom policijom na svetom mjestu u gradu.

Napadi su drastično eskalirali već povišene tenzije u cijeloj regiji nakon višesedmičnih obračuna izraelske policije i palestinskih demonstranata.