Izraelski premijer

Netanyahu poručio: Naredio sam nove velike napade na Gazu (FOTO)

izrael

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu kazao je kako je izraelskoj vojsci naredio nastavak opsežnih napada na grupe u Pojasu Gaze

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu poručio je kako će biti nastavljeni napadi koje je izraelska vojska jučer počela izvoditi na okupirani Pojas Gaze, javlja Anadolu Agency (AA). Prema posljednjim informacijama, u napadu izraelske vojske na istok Pojasa Gaze poginulo je dvoje Palestinaca.

Netanyahu je prije sastanka kabineta komentarisao tenzije u Gazi.

Za povećane tenzije optužio je Hamas i Islamski džihad te kazao kako “palestinske grupe skupo plaćaju cijenu”.

Netanyahu je kazao kako je izraelskim snagama izdata naredba za slanje dodatnih jedinica uz granicu s Gazom.

“Izraelskoj vojsci sam naredio da nastave opsežne napade na grupe u Pojasu Gaze”, pojasnio je Netanyahu.

Izraelska vojska, kako navodi, zbog lansiranja raketa iz Gaze, od jučer gađa Pojas Gaze. U saopćenju vojske navodi se kako je od jučer ujutro u Gazi pogođeno više od 220 uporišta Islamskog Džihada i Brigada Izzedin al-Kassam, vojnog krila Hamasa.

U saopćenju se navodi i kako su palestinske grupe u Gazi na izraelsku stranu od jučer ujutro lansirale više od 430 raketa, ali da je većinu njih uništio odbrambeni sistem Izraela “Željezna kupola”.

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je kako je u izraelskim napadima poginulo sedam Palestinaca, među kojima 14-mjesečna djevojčica i njena majka trudnica, a da je 65 osoba ranjeno.

U eksploziji raketa poginuo je Izraelac, a dvije osobe su ranjene.