Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer izraela

Netanyahu se obratio Izraelcima, odgovorio na pitanje da li će se odgoditi kopneni napad

Netanyahu
Foto: Screenshot/YouTube

“Kada je riječ o početku operacije, to su odredili pripadnici ratne vlade i komande vojske. Hamas će platiti punu cijenu za sve zločine koje su počinili na jugu Izraela”, ističe Netanyahu

Nakon što su se pojavile informacije o tome da bi Izrael mogao odgoditi početak ofanzivnih aktivnosti u Gazi, premijer države Benjamin Netanyahu u obraćanju naciji govorio je o nastavku kopnene ofanzive na Gazu.

Između ostalog, Netanyahu je rekao kako je vojske u potpunosti spremna za ofanzivu.
“Izrael se nalazi na vrhuncu svoje borbe za egzistenciju. Imamo dva cilja. Jedan od njih je uništiti Hamas uništavanjem njihove vojske i sposobnosti da vladaju te omogućiti siguran povratak svih naših zarobljenika”, rekao je Netanyahu.

Poručio je kako su, bez obzira na sve, svi pripadnici Hamasa već mrtvi ljudi.

Pripremamo se za kopnenu operaciju odnosno upad

“Zajedno s ministrom odbrane Yoavom Gallantom, ministrom Bennyjem Gantzom, kabinetom za sigurnosna pitanja i svim organizacijama radimo na tome da ostvarimo ratne ciljeve sve do pobjede. Cilj je spasiti naciju i ostvariti pobjedu. Stotine pripadnika Hamasa do sada je ubijeno, a to je samo početak”, poručio je premijer Izraela.

“Pripremamo se za kopnenu operaciju odnosno upad. Neću govoriti o tome kada će krenuti, koliko će trajati i koliko će vojnika učestvovati. Ovo radimo na ovaj način kako bismo zaštitili živote naših vojnika. Kada je riječ o početku operacije, to su odredili pripadnici ratne vlade i komande vojske. Hamas će platiti punu cijenu za sve zločine koje su počinili na jugu Izraela”, ističe Netanyahu.