Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podgorica

Nevjerovatan propust: Žena unijela u avion Air Srbije dvije plinske boce

air srbija podgorica plinske boce
FOTO: Screenshot

U pitanju je ljudski faktor, ali tačan uzrok još nije utvrđen. Detaljna interna analiza uzroka će biti sprovedena i biće preduzete korektivne mjere u cilju ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta

Službenik na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga na Aerodromu Podgorica kažnjen je sa 150 eura nakon što je otkriveno da se ženska osoba ukrcala na let Air Srbija sa dvije plinske boce 21.jula. Ovo je saopšteno CdM-u iz Aerodroma Crne Gore.

Riječ je o ozbiljnom bezbjednosnom propustu jer plinske boce spadaju u predmete koji nisu dozvoljeni i ozbilljan su bezbjednosni rizik.

“Agencija za civilno vazduhoplovstvo je, kao nadzorni organ, a shodno Zakonu o vazdušnom saobraćaju, u subotu, 22. jula izrekla prekršajni nalog u iznosu od 150 eura postupajućem službeniku na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga Aerodroma Podgorica. U pitanju je ljudski faktor, ali tačan uzrok još nije utvrđen. Detaljna interna analiza uzroka će biti sprovedena i biće preduzete korektivne mjere u cilju ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta”, kazali su iz Aerodroma Crne Gore za CdM.

Naime, 21. jula na letu Air Srbija, putnica je sa dvije manje plinske boce prošla kontradivezionu kontrolu i regularno se ukrcala. Kada je avion pokrenut, a nakon saopštenja stjuardese o bezbijednosnim uslovima i opasnostima, putnica je prijavila boce sa plinom.

Incident se dogodio na Dan Aerodroma Crne Gore, istog dana kada je proslavi u podgoričkoj vazdušnoj luci prisustvovao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Ne nasijedajte na jeftinu propagandu, sve funkcioniše u najboljem redu”, kazao je u tada Abazović.

Ostaje da se sačekaju rezultati istrage i konkretne mjere kojima će se spriječiti da se ovakav incident ponovi.