Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nevjerovatna odbrana popa kod kog je nađena droga

Stefan Mitrovic – pop

Stefan Mitrović (26) iz Kruševca, sveštenik crkve u Velikoj Drenovi kod Trstenika, rekao je tužiocu da je on bio samo kurir u primopredaji paketića droge, saznaje “Blic“.

Jerej Stefan Mitrović (26), koji je u ponedjeljak uvečer uhapšen u Vrnjačkoj Banji sa 50 grama marihuane i isto toliko amfetamina, saslušan je u utorak u Višem tužilaštvu u Kraljevu. Kako “Blic” saznaje, Mitrović se držao priče da je bio samo neko ko je drogu trebalo da prebaci od Kruševca do Vrnjačke Banje.

– Rekao je da je on bio samo običan kurir. Izjavio je da roba nije bila njegova, već da je samo trebalo da je preda na lokaciji u Vrnjačkoj Banji. Znao je da vozi drogu, ali da mu je “neko” iz Kruševca dao da je preveze – kaže izvor iz policije.

U Eparhiji kruševačkoj nisu željeli da komentarišu slučaj hapšenja sveštenika Mitrovića. Kažu da vjeruju policiji i da čekaju ishod istrage.

– Mi ne bismo htjeli da prejudiciramo. Ni šta bi bilo kad bi bilo, niti želimo da komentarišemo cijeli ovaj slučaj. Neka policija i tužioci odrade svoj posao. Kada to sve bude bilo gotovo, sa kakvim god ishodom, onda ćemo moći da donesemo odluku i obratimo se javnosti – kažu za “Blic” u Eparhiji kruševačkoj.

Mitroviću je prije nekoliko mjeseci dodijeljena služba u velikodrenovačkoj parohiji, a službovao je u selima Stragari i Selište.

U okolnim selima i dalje su u šoku, naročito što je ovo drugi uhapšeni sveštenik sa narkoticima poslije samo 20 dana.

Protejerej Miroslav Mihajlović, koji služi u parohiji Velika Drenova, i sam je u šoku.

– Čovjek je odskora ovdje, došao je prije dva mjeseca. Dolazio je službeno ovdje kod nas da služi liturgiju. U šoku sam i iznenađen, iskreno da vam kažem. Ovo se nikada nije dogodilo u ovom dijelu Srbije da nekoga ovako uhapse, i to još sveštenika. Nisam pretjerano poznavao čovjeka, došao je mlad ovdje – kaže za “Blic” protojerej Miroslav Mihajlović.

Na pitanje da li je nekada imao čudno ponašanje i kako je komunicirao sa mještanima, kaže:

– Recimo sa te strane da bi nekada posumnjao, to nikada ne bih mogao. Nije imao čudno ponašanje, dolazio je na službe. Vjerovatno to uzimaju uvečer, a ne ujutru, pa iz tog razloga ne može da se primijeti nešto čudno – dodaje Miroslav.

Čak ni klisar koji je Mitroviću najbliži saradnik u Crkvi Svete Trojice nije mogao da povjeruje kad je čuo da je uhapšen.

– Pitali su me mještani prije dva dana da li sam čuo da su Mitrovića zatvorili u Banji zbog droge. Samo da padneš u nesvijest. Ja ne znam šta je ovo – ispričao je ovaj klisar.