Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prizori iz Zagreba

Nevrijeme srušilo 15-ak stabala, vjetar odnio krov i poremetio saobraćaj

nevrijeme vjetar oluja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kiša praćena jakim vjetrom polomila je niz stabala na području Medveščaka, Maksimira, Gornjeg grada, Centra, Peščenice, Novog Zagreba i Medvednice

Nevrijeme u Zagrebu srušilo je u srijedu ujutro 15-ak stabala u pojedinim dijelovima grada, doznaje se u zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postaji, a zbog jakog vjetra i polomljenih grana drveća poremećen je tramvajski promet na nekim linijama.

Kiša praćena jakim vjetrom polomila je niz stabala na području Medveščaka, Maksimira, Gornjeg grada, Centra, Peščenice, Novog Zagreba i Medvednice, javlja Hina.

Javna vatrogasna postaja Grada Zagreba bila je pozvana na 15-ak intervencija za uklanjanje palih stabala i grana. Jak vjetar odnio je limeni krov na objektu na području Kustošije, doznaje se od vatrogasaca čije su ekipe na terenu.

Zbog jakog vjetra u pojedinim dijelovima grada i polomljenih grana drveća poremećen je i tramvajski promet na nekim linijama.

Na terenu dežurne ekipe

Zbog pada grana na naponsku mrežu u Ulici grada Gospića, linije 2, 3 i 13 skraćene su do Heinzelove, a putnike od Heinzelove do Savišća prevoze autobusi, izvijestio je Zagrebački električni tramvaj (ZET).

U prekidu je i autobusna linija 140 zbog pada stabla na Sljemenskoj cesti.

Ponovo je uspostavljen tramvajski promet na relaciji Dubrava – Kvaternikov trg, koji je bio u prekidu zbog pada grane na naponsku mrežu na Maksimirskoj cesti, a linije 11 i 12 ponovno prometuju Jurišićevom.

Na terenu su dežurne ekipe i vatrogasci te se intenzivno radi na uklanjanju prepreka i uspostavi prometa, izvijestio je ZET, piše Hina.