Globus

američki predsjednik

New York Times: Trumpu oprošten dug od 287 miliona dolara

28/10/2020

Analizirajući Trumpovu poreznu evidenciju, "New York Times" je objavio da su banke i investicijski fondovi, nakon što se "Trump Hotel" u Chicagu suočio s financijskim problemima, omogućili Trumpu olakšice plaćanja i produženje roka, a nakon što nije platio, oprošten mu je dug od 287 miliona dolara

Američkom predsjedniku Donaldu Trumpu je od 2010. godine oprošten dug od okupno 287 miliona dolara, a u vezi s investicijskim projektom u Chicagu, objavio je američki list New York Times, prenosi Anadolu Agency (AA).

Analizirajući Trumpovu poreznu evidenciju, New York Times je objavio da su banke i investicijski fondovi, nakon što se “Trump Hotel” u Chicagu suočio s financijskim problemima, omogućili Trumpu olakšice plaćanja i produženje roka, a nakon što nije platio, oprošten mu je dug od 287 miliona dolara.

U međuvremenu, Trump se oglasio putem Twittera o ovom tekstu, poručivši kako je sklopio odličan dogovor sa kreditorima tokom gradnje nebodera u Chicagu.

“Zar me to ne čini mudrim čovjekom, umjesto lošim momkom?”, upitao je Trump.

New York Times, koji je došao do porezne evidencije koju je Trump odbio otkriti, prethodno je pisao da američki predsjednik 10 godina nije plaćao porez s obrazloženjem da je gubitak njegovih kompanija veći od dobiti, te da je 2016. i 2017. platio svega 750 dolara poreza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.