Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Newman: Neće me Trump ućutkati

newman

Bivša saradnica američkog predsednika Donalda Trumpa, kontroverzna Omarosa Manigault Newman, objavila je tajno snimljene razgovore u Bijeloj kući.

Svjetski mediji ocjenjuju šokantnim mogućnost tajnog snimanja, pogotovo u prostorijama u kojima se o najspornijim čuvanim tajnama nacije sigurno raspravlja, i postavljaju pitanje zašto je Omarosin tajni snimak poziv za uzbunu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Američki predsjednik napao je svoju bivšu saradnicu nakon što je ona objavila snimke tajno snimljenih razgovora u Bijeloj kući, uključujući i jednu na kojoj se čini da je predsjednik iznenađen time da je ona otpuštena iz njegove administracije, piše britanski The Guardian.

“Veki Omarosa, koja je tri puta otpuštena iz “Apprentice”, američkog TV reality programa, sada je otpuštena posljednji put. Ona nikada nije uspjela i nikada neće”, twittao je Trump u ponedjeljak, priznajući da je njegov odgovor na njene tvrdnje bio “nepredsjednički”.

Britanski dnevnik podsjeća da Omarosa trenutno promoviše svoju novu knjigu “Unhinged” koja nudi oštar prikaz života na Zapadnom krilu.

“U memoarima se tvrdi da je Trump ‘rasista’ koji je koristio ‘N-riječ’ (Nigger- pogrdan naziv za Afroamerikance), a tvrdnja se potkrepljuje činjenicom da je on više puta snimljen kako izgovara tu riječ tokom pravljenja televizijske emisije The Apprentice”, precizira list i prenosi dijelove snimljenog razgovora Omarose i Trumpa, koji su emitovani na NBC-u.

Guardian dodaje da pitanje da li se ona može suočiti s krivičnim gonjenjem za snimanje u sobi za krizne situacije ili snimanje predsjednika bez njegovog znanja, tek treba da se razjasni.