Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Horor u Srbiji: Silovao djevojčicu dok joj je prijetio pištoljem i sve snimao

silovanje
Foto: Blic.rs

Prava horor-priča otkrivena je u Starim Banovcima u Srbiji kada je policija pretresla kuću Dragana R. (65) koji je uhapšen zbog sumnje da je obljubio četrnaestogodišnju djevojčicu, kćer svojeg prijatelja.

Kada su upali u kuću, policajci su zatekli četrnaestogodišnju djevojčicu kako uplakana sjedi u pomoćnoj kući i neprestano ponavlja da je oteta i više puta silovana.

“O slučaju je odmah obaviješten Centar za socijalni rad, gdje je djevojčica ponovila tvrdnje, a Dragan je uz krivičnu prijavu saslušan u tužiteljstvu. Određen mu je pritvor od 30 dana zbog nedozvoljenog držanja oružja i obljube djeteta”, rekao je izvor za Blic.

Majka djevojčice Vesna J. ispričala je što je sve djevojčica prošla nakon što je prije nekoliko dana pobjegla od kuće, odnosno iz udomiteljske porodice u kojoj je bila smještena. Dragana R. je poznavala, navodi majka.

“Djed i otac vodili su je kod njega stalno jer su porodični prijatelji. Tako ga je i upoznala. Kada je došla kod mene, ispričala je da je pobjegla iz udomiteljske porodice i da ju je Dragan R., kada je to saznao, pozvao k sebi. Pristala je jer nije imala gdje. On ju je zaključao u kuću i prisiljavao na seksualne odnose uz prijetnju pištoljem, tukao ju je i iživljavao se nad njom. Govorio joj je da će ju pronaći ako pokuša pobjeći, a snimao ju je telefonom”, ispričala je majka djevojčice koja je u kući Dragana R., kako tvrdi, bila zatočena 10 dana.

Osim toga, u policiji je pogledala snimak u kojoj Dragan R. drži pištolj uperen u njezino dijete.

Navela je i kako je djevojčica sada dobro, ali da užas koji je proživjela neće nikad zaboraviti.

Susjedi su pak ispričali kako je djevojčica k Draganu dolazila prljava i u poderanoj odjeći, a da se on brinuo za nju dajući joj smještaj i hranu. Rekli su i kako su je pokušavali maknuti od njega, ali da se stalno vraćala.