Ženu tukao do smrti i zaklao njenog dvogodišnjeg sina (FOTO)

dijete

U gradu Várpalota, u zapadnom dijelu Mađarske, počinjeno je ubistvo koje je potreslo cijelu državu. Majka je pretučena do smrti, dok je njezino dvogodišnje dijete zaklano, prenose mađarski mediji u srijedu.

Ubojstvo mlade majke i djeteta policiji je ove sedmice priznao bivši žrtvin partner Zsolt B., na kojeg je policija sumnjala od početka istrage, prenosi Index.hr.

Majku (Enikő) i njezinog sina (Gergő) ubio je bivši partner prošle sedmice, koji se očito nije mogao pomiriti s tim da se njegova partnerica vratila ocu svoga djeteta.

Péter Polgár, javni branitelj Zsolta B, rekao je da je njegov klijent zbunjen i da ga progoni ono što je učinio. Zsoltovo priznanje trajalo je satima i bilo je detaljno. Navodno su se on i Enikő prethodno dogovorili da se nađu, budući da je ubiica imao žrtvin laptop koji je popravljao. Proveli su nekoliko sati zajedno razgovarajući. Zsolt nije mogao policiji odgovoriti zašto je počinio zločin, ali je opetovano tvrdio da ubistva nije počinio zbog ljubomore.

Mađarski mediji prenose izjave prijatelja optuženog ubice, koji ne mogu doći k sebi, pogotovo jer do sada nije optužen ni za što nezakonito, niti ima kriminalni dosje. Svi su ga opisali kao mirnog i tihog čovjeka za kojeg se nije moglo ni zamisliti da bi počinio užasna ubistva.

“Nisam mogla ni zamisliti da Zsolt čak podigne glas. Zajedno smo bili četiri godine i nikada nije digao ruku na mene, nije bio agresivan, bio je tih i volio je djecu i životinje. Nikada nije nikoga povrijedio. Koliko znam, volio je i sina od Enikő”, prenose mađarski mediji riječi bivše djevojke optuženog ubojice.

Ali otac ubijenog dječaka je izjavio kako je bio siguran da je upravo Zsolt ubica.

“Još ne mogu prihvatiti što se dogodilo. Ko može ubiti dvogodišnje dijete koje nije povrijedilo nikoga? Naša porodica ga želi pogledati u oči. Čekat ćemo ga dok ne izađe. Ne postoji dostatna kazna za ono što je učinio. Ništa neće vratiti nazad Enikő i mog sina”, izjavio je očajni otac.