Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Nigerijska vojska spasila 76 otetih učenica

22/02/2018

Vojska Nigerije spasila je 76 učenica i pronašla tijela dvije djevojke poslije napada militanata grupe “Boko haram” na jedno selo, izjavili su roditelji, mještani i lokalni zvaničnici.

“Svi slave njihov povratak i zahvaljuju se Bogu. Jedina tužna vijest je da su dvije djevojke mrtve i nema objašnjenja”, izjavio je Babanga Umar, roditelj jedne od učenica koje su nestale.

Spasene djevojke vraćene su u selo Dapči kasno sinoć, rekli su mještani.

Najmanje 13 učenica i dalje se vode kao nestale. Prethodno su izvori rekli da je nepoznata sudbina 91 osobe poslije upada militanata u školu.

Napad “Boko harama” u selu Dapči, na sjeveroistoku Nigerije, izvršen je u večernjim časovima u ponedjeljak, 19. februara.

Policija i državni zvaničnici rekli su juče da nema dokaza da je izvršena otmica, ali su vlasti države Jobe potom objavile da je vojska spasila dio učenica koje je držao “Boko haram”.

Ova militantna grupa je u mjestu Čibok 2014. godine otela 270 učenica, a ovaj slučaj privukao je pažnju svjetske javnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.