Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Nisam mu ispunio posljednju želju”: Gimnazijalac poginuo u teškoj nesreći

nesreca pazar

Umjesto graje i smijeha prvog dana nove školske godine u novopazarskoj Gimnaziji vladali su muk i nevjerica, a uplakani učenici i profesori prisećali su se tragično nastradalog maturanta Filipa Ćirkovića (18) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Direktor ove srednje škole Nermin Dražanin kazao je na komemoraciji da je Filip bio “odličan učenik, pravi gimnazijalac koji je svojim radom i ponašanjem uvijek dostojanstveno predstavljao sebe, svoju porodicu, školu i grad”.

Šokirani prijatelji kroz suze su se prisjećali zajedničkih druženja. Za Filipa kažu da ga je sve interesovalo i da je bio multitalentovan.

Suzdržavajući suze otac Dušan je sa ponosom rekao da je njegov sin za svojih 18 godina postigao više nego što bi neko drugi za nekoliko života, da je volio sve ljude i da je podjednako slavio i Božić i Bajram, piše Blic.

On je otkrio da je Filipova posljednja želja bila da po završetku Gimnazije upiše Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu i da je sanjao o tome da postane pilot.

– Obećao sam mu da ću podići kredit i da ću mu tu želju ispuniti, ali se nije dalo. Ipak, poletio je… Poletio je u nebeske visine, noseći u srcu ljubav prema svima nama, prema svojim prijateljima, školi i Novom Pazaru – uspio je skrhani otac da izgovori dok su se majka i dvije sestre gušile u suzama.

Filip Ćirković nastradao je u nedjelju ujutru u saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini manastira Sopoćani kraj Novog Pazara, u kojem je sa društvom bio na jutarnjoj liturgiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Filip i još troje drugara se sa molitve vraćao automobilom “Toyota RAV4” koji je nedaleko od crkve sletio sa puta nakon čega je udario u drvo i nekoliko puta se prevrnuo.

Nesretni mladić je preminuo na licu mjesta, dok su vozač i preostali putnici prošli sa lakšim povredama i posle ukazane pomoći u novopazarskoj bolnici su pušteni kući.

Policija je izvršila uviđaj, a nakon istrage će biti poznato ko je upravljao vozilom i kako je došlo do nesreće.

Duguje skoro 60.000 KM za neplaćene kazne i ne mogu mu ništa