Njemačka: Ubica dječaka iz BiH priznao još jedno ubistvo

muhamed-otmica

Njemačko tužilaštvo saopštilo je da je čovjek, koji se sumnjiči za ubistvo Muhameda Januzija, četverogodišnjeg dječaka iz BiH, priznao još jedno ubistvo djeteta, javlja Anadolu Agency (AA).

Stefan Stoher, portparol tužilaštva rekao je za njemačke medije kako je osumnjičeni, čiji identitet nije otkriven javnosti, priznao ubistvo šestogodišnjeg dječaka po imenu Elias koji je nestao u blizini svoje kuće u Postdamu, u okolini Berlina, jula ove godine.

Stoher je dodao da nema više detalja o tome šta je optuženi sve rekao policiji, ali da bi oni trebali biti poznati poslijepodne.

Osumnjičeni je uhapšen u četvrtak u njegovoj porodičnoj kući u Brandenburgu kod Berlina, nakon što ga je policiji prijavila njegova majka.

Odmah nakon njegovog hapšenja policija je saopštila da je priznao ubistvo četverogodišnjeg Muhameda Januzija, koji je otet 1. oktobra u Centru za registraciju migranata u Berlinu.

Tijelo nesretnog dječaka pronađeno je u prtljažniku automobila koji je u vlasništvu optuženog, a detalji o tome kako je izvršio ubistvo biće poznati nakon obdukcije.

Policija u svom saopštenju navodi kako je optuženi rekao da je Muhameda Januzija ubio dan nakon što ga je oteo.

Zvaničnici nisu željeli špekulisati oko motiva ubistva, ali su istakli da nema dokaza o tome da je osumnjičeni imao ksenofobične osjećaje ili da je bio pripadnik neke od desničarskih organizacija.