Globus

za putnike iz britanije

Njemačka uvela nove mjere, na aerodromima postavljaju krevete

21/12/2020

Putnicima koji do stupanja na snagu zabrane slijetanja avionima iz Velike Britanije doputuju u Njemačku biće ponuđen korona test, koji je obavezan za strane državljane, i ukazano na postojeća pravila o karantinu pokrajina

Njemačka je uvela nove mjere za putnike iz Velike Britanije, a povod je najvjerovatnije ukidanje avio-saobraćaja između te dvije zemlje zbog novog soja virusa korona ustanovljene u Engleskoj.

Putnicima koji do stupanja na snagu zabrane slijetanja avionima iz Velike Britanije doputuju u Njemačku biće ponuđen korona test, koji je obavezan za strane državljane, i ukazano na postojeća pravila o karantinu pokrajina.

“Znamo koje neprijatnosti nastaju putnicima zbog ovih mjera, posebno u vrijeme božićnih putovanja. Svi partneri rade na tome da omoguće bezbjedan ulazak u zemlju, a ujedno i da ne nanose velike probleme putnicima”, navodi se u saopštenju.

Nova mjera izazvala je haos na njemačkima aerodromima, jer putnicima nije omogućeno da napuste aerodrom dok ne dobiju rezultat testa.

Na nekim aerodromima su u “tranzitu”, prema pisanju medija, postavljeni kreveti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.