tragedija na karibima

Njemački milioner i njegova porodica avionom pali u more, pronađena dva tijela

Rainer Schaller

Rainer Schaller je osnivač i predsjednik njemačke firme RSG-Group koja upravlja teretanama McFit

Njeački poduzetnik i milioner Rainer Schaller i njegova porodica bili su u avionu koji se srušio u Karipsko more blizu Kostarike, priopćila je vlada. Izvor u kostarikanskom ministarstvu javne sigurnosti potvrdio je za AFP da su “Schaller (53)” i pet osoba na popisu putnika aviona.

Rainer Schaller je osnivač i predsjednik njemačke firme RSG-Group koja upravlja teretanama McFit. Njemački dnevnik Bild piše da je putovao sa životnom partnericom, s njihovo dvoje djece i s još jednim muškarcem. Među putnicima aviona su i “Schikorsky, 44-godišnjakinja, Kurreck, 40-godišnjak i dvoje maloljetnika” njemačkih državljana te 66-godišnji pilot, Švicarac, navodi se u službenom izvještaju.

Tijela odrasle osobe i maloljetnika koja još nisu identificirana pronađena su u subotu u moru. Pronađeni su i neki predmeti, među njima putne torbe te dio trupa avionom. Prevezeni su u Limon, u istoimenoj pokrajini.

Ime mu se spominjalo u vezi s nesrećom na festivalu

Iz te luke, oko 160 km udaljene od glavnog grada San Josea, isplovila su u nedjelju ujutro dva broda obalne straže kako bi nastavila potragu. Avion na privatnom letu poletio je iz Meksika i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u Kostariki oko 18.00 sati u petak blizu Limona, kamo je trebao sletjeti.

Lanac niskotarifnih teretana McFit koji je osnovao Schaller, najveći je u Evropi (165 dvorana u Njemačkoj i više od 250 u ostatku Evrope).

Ime Rainera Schallera se spominjalo u vijestima o nesreći na festivalu elektroničke muzike Love Paradeu 2010. u kojoj je poginula 21 osoba, a 500 je ozlijeđeno u stampedu u betonskom cestovnom tunelu, gdje se održavao događaj. Rainer Schaller je preuzeo “moralnu odgovornost” za nesreću.