Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački ministar kritikuje “kraljevske manire” Trumpove porodice  

trumph

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova kritiziralo je danas imenovanje članova porodice Donalda Trumpa na visoke položaje u Bijeloj kući. Ministar Sigmar Gabriel rekao da uključivanje članova obitelji američkog predsjednika vodi SAD putem nepotizma. On također ističe da se Donald i Melanija nedolično ponašaju, kao da su kraljevski par.

Gabriel je kao primjer naveo prošlosedmičnu posjetu Ivanke Trump Njemačkoj, kojoj su mediji posvetili prvorazrednu pažnju. Ministar kaže da je zabrinut zbog činjenice da se Trumpovi srodnici, koje niko nije izabrao, pojavljuju u inostranstvu kao službeni američki predstavnici.

Američki sociolozi su nedavno otkrili svoj stav prema rodbini Donalda Trumpa, koja je okupirala visoke položaje u Bijeloj kući. Njegova kći Ivanka praktično je “prva dama”, umjesto zakonite supruge Melanije, sa funkcijom “više savjetnice”.

Njezin suprug Jared Kushner je imenovan za predsjednikovog saradnika. Sociolozi su anketom došli do zaključka da javnost prema tome nije dobro raspoložena.

U ovoj ulozi Ivanka Trump nije draga ni američkim političarima, pogotovo medijima. Iako mnogo pišu o Ivanki i prate njene aktivnosti, veći dio medija prema njoj ne skriva antipatiju.