Globus

od 5. septembra

Norveška uvela karantin za putnike iz Slovenije i Italije

03/09/2020

Restrikcije će se također primjenjivati na Vatikan i San Marino, ali će biti ublažene za one koji dolaze iz Kipra i šest regija u Švedskoj i Danskoj

Norveška je saopćila u četvrtak da će uvesti desetodnevni karantin za sve ljude koji dolaze iz Italije i Slovenije od 5. septembra zbog rastućih brojki zaraženih od COVID-19 u tim zemljama.

Restrikcije će se također primjenjivati na Vatikan i San Marino, ali će biti ublažene za one koji dolaze iz Kipra i šest regija u Švedskoj i Danskoj, navodi ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju.

U pokušaju da spriječi ponovno izbijanje epidemije koronavirusa u zemlji, Norveška je naredila karantin za putnike iz zemalja s više od 20 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 na 100.000 stanovnika u protekle dvije sedmice.

Također je savjetovala Norvežane protiv putovanja u te zemlje.

S posljednjim uvrštavanjima na listu, Norveška će ograničiti putovanja iz većine zemalja, dopuštajući putovanje bez karantina samo iz članica EU Mađarske, Slovačke, Finske, Kipra, baltičkih država i dijelova Danske i Švedske, prenosi Reuters.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.