Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svuda posijane bombe

Nova ekplozija na Šri Lanki, eksplodirao kombi, pronađeno na desetine detonatora

lanka

Prema posljednjim podacima, u samoubilačkim napadima na crkve i luksuzne hotele u Šri Lanki u nedjelju život je izgubilo 290, a oko 500 ljudi je ranjeno

U blizini crkve u glavnom gradu Šri Lanke, Kolombu, koja je bila na meti napada na Uskrs, danas je eksplodirao kombi, kada je specijalna jedinica pokušala da deaktivira bombu koja se nalazila u njemu, javlja Reuters.

“Kombi je eksplodirao kada je jedinica za deaktiviranje eksplozivnih naprava Specijalnih jedinica i vazdušne odbrane pokušala da deaktivira bombu”, rekao je očevidac.

Portparol snaga bezbjednosti nije bio u mogućnosti da da komentar.

Glasnogovornik šrilankanske policije rekao je da su policijski službenici u ponedjeljak na centralnom autobusnom kolodvoru u glavnom gradu Šri Lanke Colombu pronašli 87 upaljača za bombe, piše Reuters.

Policija je upaljače pronašla na privatnom peronu kolodvora u četvrti Pettah. Prvo su pronašla desetak detonatora za bombe, ali kada su zavirtili u kante za smeće uslijedio je novi šok – tamo su ih pronašli još 75, piše RT.

Snage sigurnosti provode izvide diljem otočne države kako bi otkrili tko stoji iza nedjeljnog napada na crkve i hotele u Colombu u kojem je ubijeno 290, a ranjeno oko 500 osoba.

Vlada Šri Lanke objavila ko stoji iza krvavih napada za Uskrs