Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slovačka

Nova teška željeznička nesreća u EU u zadnja 24 sata, na desetine je povijeđenih

slovacka voz

Nesreća se dogodila kada je voz s oko sto putnika kod Strečna na sjeverozapadu zemlje stao zbog kvara te ga je zatim udarila lokomotiva koja mu je pritekla u pomoć

U željezničkoj nesreći u Slovačkoj kod općine Strečno u petak navečer ozlijeđene su 74 osobe, priopćila je tokom noći policija putem društvenih mreža.

Nesreća se dogodila kada je voz s oko sto putnika kod Strečna na sjeverozapadu zemlje stao zbog kvara te ga je zatim udarila lokomotiva koja mu je pritekla u pomoć.

Policija je, kako prenose mediji, u objavi na društvenim mrežama priopćila da se istražuje uzrok nesreće, navodeći da je 59 osoba lakše ozlijeđeno, 11 je zadobilo srednje teške, a četiri teške ozljede. U obližnje bolnice prebačene su 34 osobe.

Vozače je policija pozvala da izbjegavaju blizinu mjesta nesreće u toj općini, koje je blizu važnog željezničkog čvora, gdje se linije od unutrašnjosti zemlje do Bratislave susreću s onima do susjedne Češke.

Ovo je druga teška željeznička nesreća u zemljama EU u posljednja 24 sata. Podsjetimo, jučer je u Njemačkoj voz iskočio iz šina pri čemu su poginule četiri osobe.