Srbija

Nove poplave u regionu, pod vodom više od 50 kuća, evakuisani učenici (FOTO)

poplave

Rijeke Bogoštica, Likodra i Brštica izlile su se neposredno poslije kiše, ali su se u međuvremenu povukle u svoja korita

U Krupnju i 10 okolnih sela u zapadnoj Srbiji proglašena je vanredna situacija zbog obilne kiše koja je izazvala bujičnu poplavu.

Vanredna situacija proglašena je sinoć, a poplavljeno je 50 kuća, dok je škola u centru Krupnja, iz koje je evakuisano 15 đaka, zatvorena, javila je Radio-televizija Srbije.

Rijeke Bogoštica, Likodra i Brštica izlile su se neposredno poslije kiše, ali su se u međuvremenu povukle u svoja korita.

Najveća šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi, pa je tako rijeka odnijela dio puta koji vodi ka selu Bogoštica.

Predsjednik opštine Krupanj Ivan Isailović rekao je da je 78 litara kiše palo za 45 minuta i da je veća katastrofa je izbjegnuta jer su sve riječna korita očišćena.

“Spremniji smo mnogo. Manje je padavina nego 2014. godine, imamo više bujičnih pregrada i u narednom periodu radićemo na tome da ih bude što više jer je to jedino rešenje za Krupanj”, dodao je Isailović.

Vanredna situacija i dalje je na snazi u oblastima u Srbiji koje su prethodnih dana pogodile poplave, a proradila su klizišta, prekinuti putevi, oštećeni mostovi.

Kako navodi RTS, čeka se Uredba Vlade o proglašenju elementarne nepogode, da komisije izađu na teren i građani prijave štetu.