Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi šamar za Trumpa: Harward odbio da bude savjetnik za nacionalnu sigurnost

harward trump

Novi izabranik američkog predsjednika Donalda Trumpa za savjetnika za nacionalnu sigurnost, penzionisani viceadmiral Robert Harward, odbio je tu ponudu, izjavio je u četvrtak visoki dužnosnik Bijele kuće.

Harwardu je mjesto savjetnika američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost ponuđeno nakon otkaza Michaelu Flynnu, zbog njegovih nepriličnih kontakata s Rusijom.

Bijela kuća službeno je objavila kako je Harward, inače direktor u vojnoj industriji Lockheed Martin, kao razloge zbog kojih odbija preuzeti dužnost naveo porodicu i finansije, prenosi Hina.

No, dva izvora tvrde kako je odbio posao dijelom i zbog toga što mu nije omogućeno da oformi vlastiti tim saradnika.

Acosta ministar rada

Američki predsjednik Donald Trump je objavio u četvrtak da je imenovao Alexandera Acostu na mjesto ministra rada, i on je prvi Latinoamerikanac njegove vlade.

To je objavljeno dan nakon povlačenja prethodnog kandidata Andrewa Puzdera koji je odustao pošto su objavljeni neki detalji iz njegovog privatnog života, prenosi Hina.

“Acosta je diplomirao pravo na Harvardu. Bio je izvrstan student i ima zavidnu karijeru”, rekao je predsjednik koji vjeruje da će on biti izvrstan ministar rada.