Novi okršaj policije i prosvjednika u Zagrebu

zagreb okrsaj

Odmah nakon posjete ministra branitelja Predraga Matića prosvjednicima u Crkvi sv. Marka u Zagrebu, prosvjednici koji su iz Savske ulice došli do Kamenitih vrata kod Markovog trga bacili su baklju na policiju nakon čega je došlo do naguravanja s pripadnicima interventne jedinice.

Istovremeno je počelo naguravanje s policijom i pred Crkvom kao i sa druge strane Trge, u Ćirilometodskoj ulici, gdje se nalazi drugi dio grupe iz Savske ulice.

Specijalci su na Trgu sv. Marka priveli jednog branitelja, nakon čega su ostali prosvjednici izašli iz Crkve i otrgnuli ga iz ruku policajaca koji su ga pokušali privesti.

Matić je danas posjetio grupu od nešto više od stotinu veterana Domovinskog rata koji su sinoć pred policijom, koja je namjeravala prekinuti njihov skup na Markovom trgu, utočište našli u Crkvi sv. Marka.

U kraćem razgovoru sa predstavnicima grupe prosvjednika Matić je predložio da prekinu prosvjed. Kako je kazao novinarima po izlasku iz Crkve, rekao im je i da uklone šatore, a da u ponedjeljak dođu na razgovor kod premijera Zorana Milanovića. Međutim, kako je naglasio Matić, prosvjednici su to odbili.