Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Jedan od pet miliona"

Novi protesti u Beogradu: Ko troši naše penzije

protesti beograd44

Protesti protiv vlasti pod nazivom “Jedan od pet miliona” održavaju se u oko 60 gradova u Srbiji

Građani su se okupili i večeras u Beogradu na protestu protiv vlasti “Jedan od pet miliona”, koji se održava dvanaestu subotu zaredom u glavnom gradu Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljeni nose transparente “Ko troši naše penzije”, “EU nezainteresovana za kršenje ustavnih prava penzionera”, “Sloboda se osvaja na slobodnim izborima”, “Nije Ustav krpa da ga šutirate”, kao i maske kao simbol protesta što tokom posjete bolesnom dječaku u bolnici u Beogradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije nosio zaštitnu masku, iako je epidemija gripa.

Kako su ranije najavili organizatori, protestna kolona će ići od platoa Filozofskog fakulteta u centru Beograda, kroz Terazijski tunel koji su nazvali “tunel laži Aleksandra Vučića”, a potom do zgrade Radio-televizije Srbije i Regulatornog tijela za elektronske medije.

Protesti protiv vlasti pod nazivom “Jedan od pet miliona” održavaju se u oko 60 gradova u Srbiji, a počeli su decembra prošle godine nakon napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju i predsednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića, kojem je pred skup SZS u Kruševcu razbijena glava.