Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pandemija

Novi soj koronavirusa zabrinjava, zemlje zabranjuju letove iz Velike Britanije

Caucasian female doctor scientist wearing protective clothing and face mask, using syringe for vaccination. Coronavirus covid 19 pandemic biohazard.
Caucasian female doctor scientist wearing protective clothing and face mask, using syringe for vaccination. Coronavirus covid 19 pandemic biohazard.

Jučer su premijer Velike Britanije Boris Johnson i nekoliko naučnika kazali kako je nova varijanta virusa koja se pojavila u toj zemlji 70 posto više zarazna

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije, nakon što je u Velikoj Britaniji utvrđena mutacija novog tipa koronavirusa koja se brže širi, najavilo je zabranu letova iz te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju ministarstva navodi se kako će svi letovi iz Velike Britanije biti obustavljeni kako bi se spriječio ulazak nove varijante virusa koja se pojavila u toj zemlji, te zaštitilo lokalno stanovništvo.

Ministar vanjskih poslova Austrije Alexander Schallenberg saopćio je kako su razgovarali s britanskim vlastima.

”Primorani smo poduzeti ovu radikalnu mjeru kako bismo naše stanovništvo zaštitili od opasnosti”, rekao je Schallenberg.

Naveo je kako je potrebno brzo poduzeti korake, te da će biti suspendovani svi letovi iz Velike Britanije, a pripremljen je i zvanični dokument u vezi s tim.

Podsjetio je kako su slične korake poduzele Nizozemska, Italija i Belgija.

Jučer su premijer Velike Britanije Boris Johnson i nekoliko naučnika kazali kako je nova varijanta virusa koja se pojavila u toj zemlji 70 posto više zarazna.