Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi sukobi Balkanaca u Austriji: Slovenac masakrirao tri bh. državljana

hapsenje-policija-austrija

Austriju u posljednje vrijeme sve više potresaju krvoprolića u kojima su glavni akteri Balkanci. U posljednjem slučaju, koji se preksinoć dogodio ispred jednog lokala u Salzburgu, teško su nastradala trojica državljana BiH.

Masovni sukob

Sve je počelo kada je jedan 54-godišnji državljanin BiH, zajedno sa svoja dva sina (22 i 23 godine) ušao u lokal, nakon čega je uslijedio fizički sukob s gostima. Vlasnik lokala izbacio je svu trojicu Bosanaca, a tamo ih je dočekao 44-godišnji državljanin Slovenije koji ih je napao nožem.

Ubodi koje je zadao Slovenac bili su tako teški da je ocu gotovo otkinuta ruka, dok su njegovi sinovi zadobili također za život opasne ozljede. Potom se u sukob uključio i sin vlasnika lokala koji je u zrak ispalio nekoliko hitaca iz pištolja.

Nedugo nakon krvavog incidenta policija je u obližnjem parku uhitila 44-godišnjeg Slovenca koji je umalo napravio masakr. Inače, austrijska policija još traga za mladićem koji je u nedjelju ujutro u 10. bečkoj općini Favoriten namjerno pregazio Sanju L. (22), porijeklom iz Srbije. Zadobila je teške ozljede glave i kralježnice.

Incidentu je prethodila svađa ispred poznatog kluba u kojem se uglavnom okupljaju mladi s Balkana.

Odbila ga pa je pregazio

– Prema navodima svjedoka, ona je po izlasku iz diskoteke upala u konflikt s nekoliko muškaraca, nakon što je jednog od njih prethodno odbila, navodi glasnogovornik policije Kristof Christoph Pölzl.

Naime, Sanja je negdje oko 6:30 sati krenula kući s prijateljima, ali se ispred diskoteke u jednom trenutku opkolilo nekoliko mladića. Jedan od njih je nije želio pustiti, ali je njezina prijateljice pokušala smiriti situaciju rekavši da idu autobusom kući.

Dok su se kretale prema stajalištu u ulici Grenzackerstraße, nepoznati vozač je Peugeotom namjerno silovito udario Sanju koja je stajala na trotoaru pa pobjegao. Policija je već preuzela videosnimke iz kluba, a vlasnik Toni Jurić kaže da ništa nije upućivalo na zlo.