Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinarka BBC-ja objavila da je umrla britanska kraljica

Queen's Speech

Poruka novinarke britanske televizije BBC o “smrti engleske kraljice Elizabete II”, koju je objavila na profilu jedne društvene mreže, izazvala je paniku i pometnju u javnosti.

Novinarka BBC-a Ahmen Khawaja putem svog Twitter profila najprije je napisala da je kraljica Elizabeta “umrla”, a ubrzo nakon toga u svojoj drugoj poruci je napisala kako je “kraljica prebačena u bolnicu Kralj Edward VII” te da će brzo biti poznato više informacija o tome.

Khwaja je kasnije na profilu napisala kako je dala “pogrešan alarm”, da je svoj mobilni telefon zaboravila kod kuće te da se radi o neslanoj šali koja joj je napravljena.

Poruka novinarke BBC-a ipak je za vrlo kratko vrijeme odjeknula društvenim mrežama, a ovu pogrešnu informaciju prenijeli su i neki međunarodni mediji.

“Jedan novinar BBC-a greškom je putem Twitter profila objavio poruku u okviru probe za obavijesti o smrti. Poruke su brzo izbrisane, izvinjavamo se zbog ove situacije”, saopćeno je iz BBC-a.

Iz kraljevske palače u Londonu saopćeno je da se ne radi o bilo kakvoj bolesti kraljice Elizabete II, da je jutros obavila redovnu ljekarsku kontrolu u bolnici Kralj Edward VII, nakon čega je i napustila bolnicu.