Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinarku Nove TV tukli metlom, pa je gurnuli u kanal

napad nova tv333

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice u Hrvatskoj tokom snimanja priloga za emisiju “Provjereno” napadnuti reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, objavio je Dnevnik.hr.

Ekipa emisije došli je u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prevara za koje je optužen izvjesni Ivica Sužnjević zvan Šeki.

– Došli smo snimiti izjave ljudi koji ga optužuju za prevare. Dok smo snimali izjave, prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’. Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom, rekla je reporterka “Provjerenog”.

– Cijelo to vrijeme njegova je majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu razbiti kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njene kuće.”

Protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica.

Video napada na reportersku ekipu Nove TV možete pogledati ovdje.