Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obama o Trumpu: Bijela kuća nije reality show

obama trump

“Ovo nije reality show. Ovo je utrka za dužnost predsjednika Sjedinjenih Država, to je ozbiljan posao”, rekao je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barack Obama kritikujući kontroverznog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, Obama je, pomenuvši Trumpa, rekao da “zauzimanje Ovalnog ureda nije reality show”.

On je uputio kritike novinarima da “ozbiljno shvate Trumpove izjave”.

“Potenciranje cirkusa i spektakla, to nije nešto što si možemo priuštiti. Važno je da ozbiljno shvatimo ono što je Trump ranije govorio. Isto tako, morate znati da je svaki predsjednički kandidat pod nadzorom kako bi američki narod znao ko je taj čovjek. Ukoliko kandidati zauzimaju stav o nekim međunarodnim pitanjima koja izazivaju rat ili imaju potencijal da naruše naše odnose sa drugim zemljama, to bi moglo slomiti naš finansijski sistem. Glasači neka donesu odluku da li je to kandidat koji zastupa njih i njhove stavove”, rekao je Obama.

Aktuelni američki predsjednik ranije na pitanja novinara nije htio davati nikakve komentare o Trumpu ističući kako “ne čita Trumpove tweetove, jer to nikome nije zanimljivo”.