Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obama: Žene su lideri budućnosti jer muškarci imaju problema

obama

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama, rekao je na skupu intelektualaca i medijskih lidera u Parizu kako je vrijeme da se na izborima bira sve više žena, jer “muškarci danas imaju određenih problema.”

Iako Obama nije navodio imena, ova opaska očito se odnosila na sve veći broj slučajeva seksualnog napastvovanja koji su isplivali na površinu u posljednja dva mjeseca i potresli SAD, ali i cijeli svijet, nakon što je veliki broj žena u raznim industrijama, od Hollywooda pa sve do političkog svijeta, optužio šefove i saradnike za seksualno nasilje i uznemiravanje, prenosi Huffington Post.

“Ne treba generalizirati, ali žene očito imaju više talenta od muškaraca, pogotovo u socijalizaciji,” rekao je Obama.

Jedan od optuženih za seksualno nasilje u Sjedinjenim Američkim Državama je i republikanski kandidat za senatora u Alabami Roy Moore. Moore je višestruko optužen za seksualno napastvovanje nad maloljetnim djevojkama.

Međutim, za razliku od svog prethodnika, trenutni predsjednik SAD-a Donald Trump, nije pokazao da ima problem sa takvim ponašanjem, te je podržao Moorea u utrci za senatorsku poziciju.

“Njegovi stavovi po pitanjima kriminala, ilegalne imigracije i zida na granici sa Meksikom samo su neki od razloga zbog kojih trebamo podržati kandidaturu Roy Moore-a u Alabami,” objavio je Trump u jednom od karakterističnih postova na Twitteru.