Globus

Srbija

Obdukcija otkrila jezive detalje: Porodica ubijena s po nekoliko hitaca, cijelo selo pod istragom

10/08/2019

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova

Dan nakon otkrića leševa direktor policije MUP-a Srbije, Vladimir Rebić, izjavio je da policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ili počinilaca četvorostrukog ubistva.

“U ovom trenutku nismo sigurni ni kada se ubistvo desilo, zato što je to selo zabačeno od glavnih puteva”, rekao je Rebić za RTS.

Prema informacijama medija, Rajina sestra Ljubinka, kao i njena ćerka Dragana prije tri nedjelje su došle u posjetu porodici iz Njemačke u kojoj žive. Inače, kako su mještani ispričali, Raja je važio za prijekog i “ne baš omiljenog čovjeka u mjestu”, ali i sposobnog, pošto je sam odgajao stoku i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Prema njegovim riječima, procjena je da su gotovo dva dana prošla od ubistva do trenutka kada ih je u petak slučajni prolaznik pronašao.

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova.

“Ja se nadam da ćemo ovo ubistvo brzo riješiti, naša statistika je veoma pozitivna po pitanju rasvetljavanja krivičnih djela ubistava i kreće se više od 95 odsto, tako da vjerujem da ćemo i ovog puta biti na visini zadatka”, rekao je Rebić.

Prema pisanju medija, na mestu zločina nije pronađeno oružje, što ukazuje na to da nije riječ o ubistvu i samoubistvu unutar porodice. Prema nezvaničnim informacijama, ubistva su počinjena pištoljem. Četiri beživotna tijela pronađena su u petak oko 14 časova u mestu zvanom Valja Vratna, kod zloglasnog sela Jabukovac, kod Negotina.

Jabukovac je u opsadnom stanju, dok nadležni saslušavaju sve redom, a pogotovo komšije sa kojima su nastradali bili u svađi.

Pronađena su tijela poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

Prema nezvaničnim informacijama Raja Kazimirović, čije je tijelo pronađeno na traktoru, ubijen je sa pet metaka. On je upucan četiri puta u grudni koš i trbušnu duplju, a onda mu je brutalni egzekutor ispalio posljednji, peti, hitac u glavu.

Kako Blic saznaje, policija je isključila mogućnost da je porodicu ubio kriminalac kojeg su za ovaj brutalan zločin optuživali mještani.

U selu Jabukovac, inače, dogodilo se najveće masovno ubistvo u Srbiji, 2007. godine, kada je ubijeno devetoro ljudi. Ubica, Nikola Radisavljević tvrdio je da je pod “ženskim vradžbinama”.

Prve žrtve Radosavljevića bili su Velja Đ. (58), njegov sin Dragan (22) i baka Marina K. (76). Od zadobijenih povreda od metka na licu mjesta su preminuli bračni par Branislav (58) i Draginja B. (55), Srđan B. (15), Branislav B. (30), Persida B. (37) i Anika Č. (62).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.