Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Objavljen dramatičan snimak hapšenja “El Chapa” (VIDEO)

12/01/2016

Dramatičan snimak koju su objavile meksičke vlasti prikazuje trenutak hvatanja najtraženijeg narkobossa na svijetu, Joaquina “El Chapo” Guzmana.

Snimak prikazuje marince kako upadaju u kuću u kojoj se El Chapo skrivao i bacaju granate.

Guzman je prvotno tajnim agentima izmakao pobjegavši u tajni tunel, no kasnije je uhapšen.

U međuvremenu, holivudski glumac Sean Penn koji je pridonio hapšenju Guzmana, kazao je kako ne žali zbog intervjua s El Chapom.

Naime, novinari AP-a pitali su ga je li zabrinut zbog slika koje navodno prikazuju kako su ga meksičke vlasti nadzirale prije susreta s narkobossom, Penn je kazao kako “nema ništa za skrivati”.

El Chapo je uhapšen u petak, tri mjeseca nakon što se sastao s Pennom kako bi ga intervjuirao i kako bi razgovarali o njegovom autobiografskom filmu, te šest mjeseci nakon što je pobjegao iz strogo čuvanog zatvora kroz tunelsku mrežu ispod ćelije.

Penn nije odgovorio na pitanja je li trebao dati Guzmanu da pročita intervju prije nego li ga objavi, ili pak je li učinio dovoljno da zaštiti svoj izvor.

Top 10 najtraženijih ljudi na planeti FOTO

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.