Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen prvi video snimak katastrofe na Sinaju (VIDEO)

avion nesreca

Ruski mediji objavili su prve snimke mjesta gdje se srušio ruski putnički avion na Sinajskom poluostrvu, gdje je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

Na snimku se vidi mjesto na Sinaju gdje je došlo do pada, kao i ostaci putničkog aviona u kojem su se većinom nalazili državljani Rusije.

Uzrok pada još nije poznat, a među poginulima su i tri državljana Ukrajine i jedan građanin Bjelorusije.

Ruski zvaničnici su poslali oko sto stručnjaka u Egipat kako bi pokupili ostatke aviona i poslali na analizu, ali su saopštili kako će prvo mjesto pada snimiti dronovima.

Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov izjavio je danas da niko ne može da bude siguran u uzroke pada ruskog putničkog aviona u Egiptu, izvijestila je ruska agencija Interfaks.

“Niko ne može pouzdano da odgovori na pitanje o uzrocima pada (aviona), pošto je malo informacija prikupljeno”, rekao je Sokolov.

Činjenica da su dijelovi ruskog aviona koji se srušio u Sinaju rasuti na širem području ukazuje da se avion “erbas A321” raspao u vazduhu na velikoj visini, rekao je šef ruske Federalne agencije za aviosabraćaj (Rosavijacija) Aleksandar Neradko za TV kanal “Rusija 24”, prenio je Reuters.

“Svi znaci ukazuju na činjenicu da se uništenje strukture aviona odigralo u vazduhu i na velikoj visini”, kazao je Neradko.

Avion “erbas A321”, ruske aviokompanije “Kogalimavija”, na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga, srušio se 30 minuta nakon polijetanja, oko 100 kilometara od Ariša u Sjevernom Sinaju, pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.