Globus

po potjernici interpola

Objavljen snimak hapšenja sadiste Kontića, prijeti mu 15 godina zatvora (VIDEO)

12/10/2020

Sadista Kontić, uhapšen je juče u Crnoj Gori u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu, nakon što je prethodno za njim bila raspisana, od strane Srbije, Interpolova potjernica

Za slučaj brutalnog prebijanja Miljana M. (28), sadista iz Novog Sada Ivan Kontić (30) tereti se za pokušaj ubistva, pri čemu je zaprijećena kazna od pet do 15 godina po Zakonu o krivičnom postupku.

Sadista Kontić, uhapšen je juče u Crnoj Gori u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu, nakon što je prethodno za njim bila raspisana, od strane Srbije, Interpolova potjernica, prenosi Blic.

Crnogorska policija juče je upala u stan gdje se nalazio Kontić, pri čemu je on oboren na zemlju, a zatim su mu stavljene lisice na ruke.

Inače, on je osumnjičen da je 24. augusta brutalno prebio 28- godišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Nakon tog incidenta više od mjesec i po dana bio je u bjekstvu.

Snimak brutalnog prebijanja mladića podigao je veliku buru u javnosti, a Kontić ga je tukao i dok je Miljan M, bez svijesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dvije nedjelje kasnije isplivao u javnost, mladiću je pokušao da slomi obe ruke.

Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu. Brutalni napad pretučeni Miljan M. policiji je prijavio nekoliko sati kasnije kada je zbog brojnih pretrpljenih povreda otišao u bolnicu. Kako je saopštio MUP, pretučeni mladić prilikom prvog razgovora sa policajcima nije želio da otkrije ko ga je napao.

Prvobitno se Kontić teretio za nanošenje teških tjelesnih povreda, međutim kasnije je ovo djelo prekvalifikovano u krivično djelo ubistvo u pokušaju, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo koje je naložilo pokretanje istrage protiv Kontića.

Ministar Nebojša Stefanović, rekao je danas da je potjernica i dalje na snazi.

– Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovdje sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa – rekao je Stefanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.