Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen snimak napada u Londonu, vidi se kako žena pada u Temzu (VIDEO)

snimak

Svjetski mediji objavili su snimak samog početka jučerašnjeg terorističkog napada u Londonu.

Snimak prikazuje automobil koji se kreće brzinom od oko 45 km/h po pločniku westminsterskog mosta, a u jednom trenutku vidi se kako žena pada u rijeku Temzu.

Žena je kasnije izvučena iz rijeke, a još uvijek je nepoznato je li skočila u rijeku ili ju je odbacio udarac terenskog automobila kojeg je vozio napadač.

Nakon jučerašnjih terorističkih napada u Londonu, Mark Rowley, šef antiterorističkog odjela policije i vršilac dužnosti zamjenika komesara, sinoć se u 22.30 obratio javnosti.

– Danas u Westminsteru smo svjedočili tragičnim dešavanjima i naše misli su sa onima koji su izgubili svoje bližnje, onima koji su povrijeđeni i svima onima koji su pogođeni ovim napadom. Među ljudima koji su danas izgubili život je policajac Keith Palmer.


VEZANI TEKST

Objavljen identitet napadača iz Londona


Četrdesetosmogodišnji Keith bio je u službi 15 godina i bio je suprug i otac. On je bio neko ko je danas otišao na posao misleći da će se vratiti kući na kraju svoje smjene i imao je svako pravo to očekivati – kazao je Rowley.

Potvrdio je da je osumnjičenog napadača vatrenim oružjem usmrtio naoružani policajac, te je ukupan broj ubijenih osoba četiri.


VEZANI TEKST

Policija vrši racije u Birminghamu, više osoba uhapšeno


Naveo je i da policija provodi forenzička ispitivanja veoma komplikovanog mjesta zločina koje pokriva široko područje. Kao što je slučaj sa svim istragama ove vrste, trebat će neko vrijeme da se detaljno prođe kroz sve dokaze da bi se dobila kompletna slika.

Prema njegovim riječima, policajci uzimaju izjave od stotina ljudi koji su bili u blizini kada se napad desio, te izuzimaju snimke nadzornih kamera. Parlament više nije blokiran i policija intenzivno radi na smanjenju ograđenih blokiranih područja. Nivo opasnosti u Velikoj Britaniji je visok i ostat će takav neko vrijeme, kazao je.