Pakistan

Objavljen snimak napada: Ubijena četvorica napadača na berzu u Karačiju (VIDEO)

30172684-0-image-a-17_1593414913923

Šef policije Karačija Ghulam Nabi Memon rekao je da su se napadači dovezli automobilom i bacili granatu na zgradu prije nego što su otvorili vatru

Naoružane osobe napale su Pakistansku burzu u Karačiju u ponedjeljak, pri čemu su četvorica napadača ubijena, saopćila je policija.

Šef policije Karačija Ghulam Nabi Memon rekao je da su se napadači dovezli automobilom i bacili granatu na zgradu prije nego što su otvorili vatru.

“Četiri napadača su ubijena”, rekao je šef policije, prenosi AFP.

Karači je nekad bio žarište zločina i političkog i etničkog nasilja, s teško naoružanim grupama povezanim sa političarima, a koje su često napadale protivnike i vršili napade na stambene objekte.

Međutim, situacija se uvelike stabilizirala posljednjih godina nakon operacija sigurnosnih agencija protiv naoružanih grupa.

Pakistanska policija, kako navodi AP, kaže da nije utvrđen broj naoružanih napadača na Pakistansku berzu u južnom lučkom gradu Karačiju, finansijskom centru te zemlje.

Teško naoružane specijalne policijske snage opkolile su nakon napada zgradu u centru gradske finansijske četvrti, u kojoj se nalazi Pakistan banka, kao i sjedište nekoliko nacionalnih i međunarodnih finansijskih institucija.

Nijedna militantna skupina nije preuzela odgovornost za napad.

Berza u Karačiju je najveća i najstarija berza u Pakistanu.