Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

subotica

Objavljen snimak pljačke milion eura u Srbiji: “Bilo je munjevito kao na filmu”

pljacka – subotica

Oba pljačkaša su pobjegla u nepoznatom pravcu i policija intenzivno za njima traga

Čuo se i pucanj, kao da je bilo iz pištolja… Bilo je munjevito kao na filmu, opisao je u srijedu jedan od prolaznika koji se u čudu i nevjerici našao nedaleko od mjesta filmske pljačke koja se dogodila u srijedu ujutru u Banci Poštanskoj štedionici u Subotici.

Nije poznato da li su i pljačkaši bili upoznati, da je inače ta ulica pod kamerama, jer je tu lociran veći broj zlatara, a nedaleko od Poštanske štedionice je i kladionica.

 

View this post on Instagram

 

Snimak sa nadzorne kamere oružane pljačke Poštanke štedionice u sredu, 16. oktobra.

A post shared by Subotica.com (@wwwsuboticacom) on

Očevici kažu da je na licu mjesta viđen automobil sa italijanskim registarskim tablicama.

Kako se nezvanično saznaje, od stresa je pozlilo ženi u Štedionici, a kasnije je od stresa loše bilo i radniku obezbjeđenja kojem je oteta vreća sa novcem. Niko nije na sreću povrijeđen, iako su hici ispaljeni iz oružja, a nezvanično se tvrdi, da su obojica razbojnika bili naoružani i pucali su prilikom bjekstva.

Očevici takođe navode da je jedan od pljačkaša čuvao stražu na vratima, nije ulazio u štedionicu, ali je na vratima zapucao u vazduh, prije nego što je od radnika štedionice oteo vreću u kojoj se nalazi novac.

Pretpostavlja se da je ukradeno oko milion eura, a oba pljačkaša su pobjegla u nepoznatom pravcu i policija intenzivno za njima traga. Jedan od pljačkaša imao je na sebi kožnu jaknu sa natpisom obezbjeđenje, a na glavi je nosio masku.

Sticajem okolnosti, kako se saznaje radnik JKP “Parking”, inkasant koji naplaćuje parking u Ulici Dimitrija Tucovića, neposredno prije pljačke je fotografisao automobil italijanskih registarskih oznaka, pa građani vjeruju da će se pljačkaši po tom detalju ipak pronaći. Taj radnik je policiji i predao fotografiju automobila koji je slikao.

Automobil je bio prazan kada je slikan, ali su očevici kažu vidjeli da vozač i i još jedna maskirana muška osoba munjevitom brzinom uletjeli u taj slikani automobil. Dodaju za da je jedan od njih uprtio vreću na leđa.

Iako je novac u Poštanskoj štedionici osiguran, i štediše neće pretrpjeti štetu, građani i ovaj slučaj pljačke povezuju sa bezbjednošću u Subotici, posebno što se još jedna pljačka dogodila usred bijela dana.