Globus

ukradeno zlato

Objavljen snimak velike pljačke u Splitu

04/11/2019

Neko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom

U centru Splita sinoć je oko 2 i 15 sati opljačkana Zlatara Đonlić, a prema informacijama Josipa Đonlića, sina vlasnika objekta, otuđen je milionski iznos, piše Slobodna Dalmacija.

Prema riječima uposlenika zlatare, u pljački su učestvovala trojica počinitelja, a uvjeren je da su bili dobro pripremljeni i organizirani o čemu svjedoče i snimke s nadzornih kamera koje je vlasnik odlučio javno objaviti ne bi li se pljačkaši lakše raskrinkali uz pomoć građana.

Uposlenik zlatare u Bosanskoj ulici ispričao je i kako je protekle sedmice radio u poslijepodnevnoj smjeni te je primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatare, ispred susjedne trgovine koja ne radi, posmatrala stanje i vjerovatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata.

– Neko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom. Stigli su s velikim torbama, pokupili svo zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakiranje nisu uopće dirali, kao da su tačno znali gdje šta stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, woki toki, jedna je osoba imala slušalicu u uhu.. – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Josip Đonlić šta je vidio na snimkama nadzorne kamere koje su sada i javno objavljene.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.