Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen video kako pripadnike ISIL-a bacaju s litice

isil mosul222

Iračka je vlada izjavila kako istražuje videozapis koji prikazuje kako se njihove vojne snage obračunavaju s ISIL-ovim militantima, tako da ih bacaju s litice i potom u njih pucaju.

Snimka koja je objavljena na internetu prikazuje uniformirane muškarce koji po podu vuku nenaoružanog, zakrvavljenog čovjeka te ga bacaju preko ruba litice. Nakon što njegovo tijelo sleti 10-ak metara niže, još je upucan nekoliko puta.

Taj je video isječak podijeljen na Mosul Eye Twitter računu, kojeg je osnovao nezavisni istoričar te preko kojeg izvještava javnost o događajima u sjevernoiračkom gradu.

Brigadir general Yahya Rasool, glasnogovornik za Zapovijedanje zajedničkim akcijama je rekao kako “pomno promatraju objavljen sadržaj o njihovim vojnicima” te istražuju svako neprimjereno ponašanje ljudi koji nose uniforme.

– Pratimo ovu aferu pažljivo te ako utvrdimo kršenje ljudskih prava od strane bilo koga, bilo da je riječ o protuterorističkim jedinicama, policiji, vojsci – smatrat će ih se odgovornima i posljedice će biti vrlo ozbiljne.

Nije potvrdio autentičnost snimke, no dodao je kako je moguće da ovakve videe stvaraju oni koji žele umanjiti radost i samopouzdanje zadobiveno nakon velike pobjede nad ISIL-om.

No, organizacija Human Rights Watch potvrdila je lokaciju snimanja videa koristeći se satelitskim podacima.

https://www.youtube.com/watch?v=gorrHD8CVEA