Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen video na kojem se čuju posljednje riječi bombašice iz Pariza

article-doc-5w1h0-4YDP9XQkZy849064444148336237-971_634x422

Mlada žena koja je aktivirala samoubilački pojas tokom policijske racije u Parizu bila je rođakinja Abdelhamida Abaouda, navodnog organizatora napada u petak, objavio je Reuters, a prenosi Independent.

Ona se navodno zove Hasna Aitboulachen i ima 26 godina. Iz snimke, neposredno prije napada, čuju se i njene posljednje riječi. Ona je s prozora trećeg sprata gledala dole i vikala “Pomozite mi, pomozite mi”.

Očevidac je za Le Parisien rekao: “Za vrijeme 10 ili 15 minuta zatišja u pucnjavi, čuo sam ženu kako viče: “Pomoć, pomoć, pomozi mi”, piše Daily Mail.

Francuski radio RTL objavio je kako je žena prethodno radila kao menadžerica u građevinarstvu u sjevernom pariškom pregrađu Epinay-sur-Seine.

Eksplozija, za koju se smatra da je prouzročio samoubilački pojas, dogodila se u Saint-Denisu u sjevernom dijelu Pariza.

Policija pokušava utvrditi je li žena upozorila osumnjičene prije nego što je detonirala samoubilački pojas, prema francuskom televizijskom kanalu TF1. Vjeruje se kako je prije smrti i telefonirala.

Amaterski video s mjesta nesreće pokazuje specijalne policijske snage kako ženi viču: “Gdje je tvoj dečko”. Ona im odgovara: “On nije moj dečko”, prije nego što je incident eskalirao.