Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crno more

Objavljen video napada Ukrajinaca na ruske snage na plaži: “Ostali su bez 200 vojnika”

rat u ukrajini
Foto: Screenshot/Facebook

Na snimci se može vidjeti nekoliko grupa ruskih vojnika koji ili vježbaju ili stoje u formaciji. Nakon toga, može se vidjeti eksplozija koja je odjeknula u blizini drveća

Ukrajina je u utorak rekla da je raketnim sistemom HIMARS napala pet ruskih jedinica koje su se okupile na plaži te da je u tom napadu poginulo 200 ruskih vojnika, piše Business Insider.

Nacionalni centar za otpor Ukrajine (NCO) koji vode Oružane snage Ukrajine objavio je videozapis tog napada koji je načinjen dronom te dodao da je “uništio” desetke ruskih vojnika i dio njihove opreme.

Službena Facebook stranica NCO-a tvrdi su informacije koje su NCO-u dostavili lokalni izvori odigrale važnu ulogu u organizaciji napada na Ruse.

Представляємо вашій увазі відео з результатами вашої роботи.Сили оборони з філігранною точністю знищують окупантів, інформацію про яких нам надали ви.Слідкуйте за нашим каналом і скоро ми покажемо ще декілька подібних відео та повідомляйте нам інформацію про ворога в Спротив.бот і приватні повідомлення.

Posted by Спротив on Tuesday, August 1, 2023

Na snimci se može vidjeti nekoliko grupa ruskih vojnika koji ili vježbaju ili stoje u formaciji. Nakon toga, može se vidjeti eksplozija koja je odjeknula u blizini drveća pored kojeg su vojnici bili okupljeni. Na snimci se može vidjeti i nekoliko kamiona.

Napad na Crnom moru

Ukrajinski mediji EuroMaidan Press izvijestio je da se napad dogodio na otoku Džarilgač u Crnom moru koji je od Hersona udaljen oko 110 kilometara južno. EuroMaidan Press piše da su ruski kampovi na tom otoku od linije kontakta udaljeni više od 80 kilometara. Isti je medij naveo da je Rusija u napadu “izgubila” 200 vojnika, međutim nije navedeno koliko ih je poginulo, a koliko ih je ozlijeđeno.

Američki trust mozgova Institut za proučavanje rata 23. je srpnja objavio da su Rusi na Džarilgaču uspostavili centar za obuku te da se tamo odmaraju vojnici koji sudjeluju u borbama u Hersonu.