Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

teroristički čin

Objavljena nova snimka: London slavi hrabrog kuhara porijeklom iz Poljske

londonski mosta2 (1)

Video koji je ekskluzivno objavio Daily Mail prikazuje Lukasza kako s rogom narvala, zajedno sa još nekoliko muškaraca pokušavaju oboriti napadača

Kuhar iz londonskog Fishmongers ‘Hall jučer je postao heroj na Ostrvu, nakon što je identifikovan kao mušakarac koji je s rogom “narvala” krenuo u obračun s teroristom koji naoružan s dva noža i opasan lažnim eksplozivom na London Bridgeu ubio dvije osobe.

Lukasz, porijeklom iz Poljske, pokušao je zaustaviti Usmana Khana (28) u njegovom krvavom pohodu.

Video koji je ekskluzivno objavio Daily Mail prikazuje Lukasza kako s rogom narvala, zajedno sa još nekoliko muškaraca pokušavaju oboriti napadača. Jedan od njih koristio je aparat za gašenje požara kojim je ometao teroristu prskajući ga u lice.

“Lukasz je zgrabio rog sa zida i potrčao prema ubici. Ubica ga je nožem zakačio po ruci i ozlijedio, ali Lukasz ga je nastavio udarati. To što je bio izboden, nije ga zaustavilo. Lukasz je heroj.”

Rog narvala

Ubica Usman Khan je u rukama imao dva kuhinjska noža, a jedan od noževa za ruku mu je bio pričvršćen ljepljivom trakom. Zato mu ga građani koji su krenuli u obračun s njim nakon što je počeo ranjavati prolaznike nisu mogli otrgnuti iz ruku.

Policija je ubrzo stigla na lice mjesta i naredila okupljenim muškarcima koji su se borili s ubicom da odstupe, rekavši im da je naoružan, nakon čega su ga jednostavno upucali.

Teroristička organizacija ISIL saopštila je da je napad na Londonskom mostu izveo jedan od njenih boraca. Iz ove terorističke grupe nisu predočili nikakve dokaze za ovu tvrdnju.

Policija je saopštila da je Khan 2012. godine osuđen za terorizam, ali da je uz posebnu dozvolu pušten 2018. godine.

Iz policije navode da je Kan ispunjavao sve uslove u vezi sa uslovnim puštanjem na slobodu.