Globus

Šta se dešavalo u subotu

Objavljena video rekonstrukcija Filipovog krvavog pohoda u Splitu (VIDEO)

15/01/2020

Mladić, prema riječima svog advokata, još nije pri sebi i nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu

Split je još uvijek pod utiskom paklene subote kada je Filip Zavadlav u svom pohodu usred Varoša pobio troje ljudi.

Mladić, prema riječima svog advokata, još nije pri sebi i nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, čak ni advokat nije stigao razgovarati s njim, a za to vrijeme i dalje se pokušava shvatiti kako je Filip nabavio kalašnjikov, napravio masakr i nakon toga mirno otišao put kvarta Skalice i kafića Borsalino gdje ga je policija uhapsila.

Upravo ta njegova zadnja ruta od Nazorovog prilaza do Borsalina ostaje nejasna, nikome nije jasno kako je neopažen stigao do Skalica iako je cijeli Split u tim trenucima znao ko je ubica.

Utvrđeno je da je kobnog dana u 15.35 časovaa naoružan automatskom puškom došao do ulice Šperun u samoj splitskoj gradskoj jezgri. Tamo je naišao na 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Paića koji su bili na motociklu. Nije prozborio ni riječi, usmjerio je kalašnjikov prema njima i ispalio rafal koji ih je pokosio. Paić je ostao ležati mrtav pod motorom, Torlak je naknadno izdahnuo u bolnici.

Ubica je nastavio svoj krvavi pohod. Zaputio se prema Radmilovićevoj ulici gdje je u 15 sati i 40 minuta, takođe na motoru, našao 25-godišnjeg Marina Bobana. Tu je nekontrolisano ispalio više metaka, ubivši ga na mjestu, a uslijed rafalne paljbe zalutali meci pogodili su i automobil u kojem su se nalazile tri osobe, koje srećom nisu stradale. Zalutali meci oštetili su i vrata dvorišta u Jerinoj ulici.

Tada se hladno zaputio u šetnju splitskim ulicama, držeći golemu automatsku pušku u rukama. Prizor nalik onim iz filmova ili video igrica snimali su mobilsnim telefonima zgranuti građani.

U jednom je trenutku snimljen i kako se približava Marjanu, što je logično s obzirom da je tamo najlakše se sakriti. Zbog toga je policija angažovala i helikopter koji je bio spreman za slučaj da bude potrebno pretraživanje ruralnih, odnosno, šumskih područja. No, predomislio se, otišao se presvući na zasad nepoznatoj lokaciji. Prethodno je u Nazorovoj ulici, nekoliko stotina metara od lokacije krvoprolića, sakrio automatsku pušku AK-47 koju je policija našla tek drugi dan.

Daljnje kretanje nepoznato je sve do nakon 17 sati, kada je mirno ušetao u kafić Borsalino na Skalicama, inače u neposrednoj blizini sjedišta splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Tu je sjeo s ocem i bratom i naručio kafu, a samo nekoliko minuta kasnije unutra je “banula” jedinica interventne policije i privela ga, piše Jutarnji list.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.