Globus

grčki mediji

Objavljene fotografije ubica i snimci ubistva “škaljaraca” u Atini (FOTO/VIDEO)

23/01/2020

Na fotografijama se vide četvorica muškaraca u crnom, međutim njihov prikaz je prilično nejasan. Iste kamere zabilježile su i njihov bijeg nakon ubistva

Grčki mediji objavili su prve fotografije četvorice napadača, koji su u nedelju u atinskom restoranu usmrtili hicima iz vatrenog oružja vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. One su snimljene sigurnosnim kamerama ispred pečenjare “Voskopoula” u kojoj se dogodilo dvostruko ubistvo. Izuzeti su snimci sa uređaja na okolnim zgradama jer, prema pisanju grčkih medija, kamere u restoranu nisu radile.

Na fotografijama se vide četvorica muškaraca u crnom, međutim njihov prikaz je prilično nejasan. Iste kamere zabilježile su i njihov bijeg nakon ubistva.

Prema pisanju CNN Greece, neposredno prije ubistva, jedan od njih je došao ispred pečenjare “Voskopoula”, i vidio gdje sjede žrtve.

Nakon toga, ušetali su u restoran, a njihovi pokreti pokazuju potpunu profesionalnost i posvećenost svom cilju. CNN Greece piše i da su nosili vojne pantalone i crne kape i bili potpuno ravnodušni prema činjenici da na licu mjesta postoje sigurnosne kamere.

Nove infrormacije koje su se pojavile u medijima navode i da su Igor Dedović i Stevan Stamatović promijenili lični opis kako bi ne bi bili prepoznati. Navodi se i da grčki istražitelji provjeravaju da li je dolazak njihovih supruga u Atinu odao položaj škaljaraca. One su, kako javlja CNN Greece, izrazile želju da što prije napuste tu zemlju.

Policijska istraga usresređena je na identifikaciju kuća u kojima su dvojica Crnogoraca živjela. Pretpostavlja se i da su bili smješteni negdje u južnim predgrađima Atine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.