Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Horor u Srbiji

Objavljeni detalji i prizori iz sobe gdje je sin ubio majku pa sebe

10-ubio (2)_620x0

Nesretni čovjek se popeo na drugi sprat porodičnog doma, ali je naišao na zamandaljena vrata. Iz sobe su dopirali užasavajući krici

Dalibor Petrović (36) zaklao je jučer svoju majku Goricu Petrović (57), u porodičnoj kući u zaječarskom selu Veliki Izvor. Poslije zločina je sebi nanio više uboda istim sječivom, pa je ubrzo preminuo na putu ka Zdravstvenom centru. Kako se saznaje, on je bolovao od šizofrenije i više puta je prijetio da će se ubiti, javljaju Novosti.

– Otišao sam da nahranim stoku, kada sam čuo strahovitu vrisku – između dva jecaja kazuje nam Jovan Petrović (65), Daliborov otac. – Supruga je zapomagala: “Nemoj! Prestani! Ubićeš me!” Potrčao sam ka kući…

Nesretni čovjek se popeo na drugi sprat porodičnog doma, ali je naišao na zamandaljena vrata. Iz sobe su dopirali užasavajući krici.

– Moja supruga je zapomagala, a ja sam pokušao da razvalim vrata. Ali u tome nisam uspio – kuka Jovan. – Onda su se otvorila, a na njima je, sav krvav, držeći nož u rukama, stajao Jovan. Kazao mi je: “Ubio sam majku. Ne boj se, sada ću i sebe”. Onda je na moje oči nekoliko puta sebe ubo kuhinjskim nožem.

Očajan Jovan Petrović, otac ubice (Foto: Novosti.rs)

Dalibor je, obliven krvlju pao, a otac je pritrčao da mu pomogne. Nedaleko od njega je vidio suprugu.

– Gorica je ležala na podu, u lokvi krvi – uzdiše Jovan. – Uzeo sam telefon i pozvao Hitnu pomoć. Pokušao sam, potom da joj pomognem, ali ona nije davala znake života.

Ljekari su ubrzo stigli na lice mjesta. Međutim, mogli su samo da konstatuju da je nesretna žena preminula. Na putu do bolnice, povredama je podlegao i Dalibor.

– Moj sin je bolovao od šizofrenije i više puta je prijetio da će se ubiti – nastavlja Jovan. – Prije nekoliko dana je situacija postala zabrinjavajuća, pa sam pozvao suprugu. Ona je bila na privremenom radu u Njemačkoj i vratila se da mi pomogne.

U nedjelju je cijeli dan, tvrdi Jovan, provela ubjeđujući Dalibora da ide na liječenje.

Mjesto zločina (Foto: Novosti.rs)

– Učinilo mi se kao da je moj sin popustio i riješio da ode u bolnicu. Međutim, onda je, iz ne znam kojih razloga, počinio ovaj zločin – nastavlja Jovan.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Dalibor je majku napao dok je ležala u krevetu. Ubo ju je kuhinjskim nožem, ali je nesretna žena uspela da se pridigne i pokuša da pobjegne. Sin ju je sustigao i uslijedilo je krvoproliće.

Bio na robiji

Prije nekog vremena Dalibor Petrović je bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva.

– Prije desetak godina, Dalibor je bio u lovu – kaže izvor iz istrage. – Imao je pušku, koju je ukrao od jednog poznanika. Tokom lova, ranio je svog prijatelja, što je okarakterisano kao pokušaj ubistva iz nehata, zbog čega je na robiji proveo nekoliko godina.