Globus

DORH

Objavljeni detalji o tragediji u Kninu, otac pušten na slobodu

09/06/2021

Otac se, rekli su Kninjani za Index.hr, naposljetku kod automobila srušio u nesvijest

U popodnevnim satima Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je objavilo priopćenje o 34-godišnjaku koji je jučer ujutro u Kninu u automobilu zaboravio na dijete, koje je naposljetku umrlo.

Muškarac je, kaže DORH, ispitan, nakon čega je pušten na slobodu jer je ocijenjeno da ne postoje zakonski uvjeti za istražni zatvor.

Osim toga, DORH je u priopćenju otkrio dva nova detalja. Otac je 34-godišnjak, a dječak je rođen 2015. godine.

“U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona.

Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. juna 2021. oko 8:00 u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada je oko 15:00, nakon poziva supruge, otišao do automobila, zatekao je dijete bez svijesti te ga je iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15:30 konstatirana smrt djeteta”, priopćio je DORH.

“Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora, budući da je ocijenjeno da za to nema zakonskih uvjeta.

O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta”, stoji u priopćenju.

Ranije se oglasila policija

Podsjetimo, ranije danas o ovom slučaju se oglasila policija. Oni su tada pisali da je otac u pritvoru.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, stoji u priopćenju policije od ranije danas.

Podsjetimo, jučer popodne u zaključanom autu u Kninu umro je petogodišnji dječak. Beživotno tijelo nesretnog dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Stravični detalji tragedije

Kako je Index.hr saznao, otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.

Dječak nikada nije stigao u vrtić

Dječak, međutim, nije stigao u vrtić.

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu.

Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u kasarnu.

Dječak je ostao na zadnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu išla preko 28 stepeni Celzijevih u hladu.

U ovom trenutku nije poznato je li se dječak probudio i je li pokušavao pozvati pomoć, no zna se da se nedaleko od mjesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku, pa je moguće i da dječaka niko nije čuo. BMW ima i zatamnjena zadnja stakla, pa dječaka, premda se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito niko nije ni vidio.

Majka došla po sina u vrtić, tamo ga nije bilo

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao.

Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću, pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera.

Otac tek popodne dječaka izvukao iz auta, više nije bilo spasa

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Otac se, rekli su Kninjani za Index.hr, naposljetku kod automobila srušio u nesvijest.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.