Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zatvoren birališta

Objavljeni prvi rezultati izlaznih anketa za predsjedničke izbore u Hrvatskoj

Milanovic – Kolinda

Birališta su se zatvorila u 19 sati, nakon čega su odmah objavljene izlazne ankete, dok će prvi nepotpuni rezultati biti objavljeni u 20 sati

Odmah po zatvaranju birališta širom Hrvatske zagrebačka RTL televizija objavila je rezultate prvih izlaznih anketa drugog kruga predsjedničkih izbora prema kojoj je Zoran Milanović osvojio 53,25 posto glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović 46,75, prenosi Anadolu Agency (AA).

Statistička pogreška izlaznih anketa je ispod 1,3 posto, naveli su sa RTL televizije.

U Hrvatskoj se danas u drugom krugu izbora birao novi predsjednik ili predsjednica. U drugi krug su ušli Zoran Milanović, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske i aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, inače kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Pravo glasa u Hrvatskoj i inostranstvu imalo je nešto više od 3.860.000 ljudi. Birališta u Hrvatskoj i regionu bila su otvorena od sedam sati ujutru do 19, a prvi nezvanični rezultati Državnog izbornog povjerenstva trebali bi biti objavljeni oko 20 sati. Izlaznost glasača do 16.30 sati, prema DIPU-u, bila je 43,52 posto, što je više u odnosu na 38,82 posto kolika je bila u prvom krugu.

Oduševljenje u Milanovićevom štabu: Laknulo nam je nakon anketa