Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo porodice Đokić

Objavljeni rezultati obdukcije, policija tvrdi: Motiv ubistva možda nije novac!?

porodica andjelic

Policijski načelnik Dejan Luković otkrio je još neke nove detalje o ovom svirepom ubistvu rekavši da su svi policijski resursi usmjereni na rješavanje ovog slučaja

Obdukcija tijela ubijenih članova porodice Đokić, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i kćeri Lidije (25), koja su pronađena u subotu spaljena i zatrpana granjem u Moravcu kod Aleksinca u Srbiji, pokazala je da su oni ubijeni vatrenim oružjem, javljaju srbijanski mediji.

Kako dalje navode, sumnja se da su Đokići ubijeni u automobilu, najvjerovatnije iz vatrenog oružja s prigušivačem, s obzirom na to da niko nije potvrdio da su se čuli pucnji. Na mjestu gdje je zapaljen automobil porodice Đokić pronađena je čahura, koja je poslana na balističko vještačenje i još uvijek se čekaju rezultati.

Policijski načelnik Dejan Luković otkrio je još neke nove detalje o ovom svirepom ubistvu rekavši da su svi policijski resursi usmjereni na rješavanje ovog slučaja.

“Koristoljublje ne mora nužno biti motiv. U pitanju bi mogla biti i preljuba”, rekao je Luković novinarima.

Nestanak porodice Đokić prijavljen je u utorak u 18:45, a policija je njihova tijela pronašla u subotu ujutro. Đokići su bili vlasnici mjenjačnice, zbog čega je ubijeni Goran Đokić često sa sobom nosio veće količine novca, navodno skrivajući ga u rezervnom točku automobila.

Direktor policije Vladimir Rebić otkrio je danas nove detalje ovog slučaja.

“Ubica je primorao Gorana Đokića da siđe s asfaltnog puta i da se nastavi kretati po nasipu uz Južnu Moravu. Nakon zločina je nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešica i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Đokić”, ispričao je direktor policije Rebić.

“Nema sumnje da je riječ o ubistvu, ali u ovom trenutku ne znamo ko je ubica. Uvjeren sam da ćemo u narednih nekoliko dana imati više informacija. Policija je za njihov nestanak saznala u utorak kasno popodne, nakon čega smo razgovarali sa prijateljima, rodbinom i kumovima kako bismo dobili informaciju o tome gdje bi oni mogli da budu”, rekao je Rebić i dodao:

„Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na potezu Žitkovac – Aleksinac, kamera nije bila dobra pa nije bilo uočljivo. Naša istraga krenula je u tom pravcu“,