Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nova" objavila snimke

Objavljeni snimci: Bivšu Playboyevu zečicu osuđenu u BiH krije srbijanski političar?!

New Project – 2022-02-07T130818.085

Široj javnosti postala poznata kada je pobjegla iz kućnog pritvora neposredno prije nego što će dobiti poziv na izdržavanje kazne od dvije i po godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva

Godinama unazad u medijima se spekuliše da se nekadašnja Playboyeva zečica i bivša misica Slobodanka Boba Tošić, koja je osuđena u Bosni i Hercegovini i čije se ime nalazi na Interpolovoj potjernici godinama, krije u Srbiji i da uživa zaštitu tamošnjeg političara Žike Gojkovića, predsjednika Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS).

Danas je portal Nova.rs objavio video snimke sa sigurnosne kamere jedne zgrade na beogradskom Voždovcu, na kojoj se kako piše isti izvor vide i Tošić i Gojković.

O njoj se nije mnogo znalo neposredno nakon bjekstva, ali su se ubrzo pojavile informacije da se krije u Srbiji i to kod Gojkovića.

“Niti je krijem, niti sam u vezi sa Slobodankom Tošić. Znam da ćete izbaciti neke fotografije koje to treba da ilustruju. Sa njom i njenom sestrom i majkom sam se nedavno vidio samo jednom, jer su me zvali više puta da mi se izvine zbog neprijatnosti za koje one nisu krive. Razmišljao sam da li da odem i otišao sam na taj sastanak. Ona nikad nije koristila moj stan. Svi znaju da sam porodičan čovjek da nikada nisam izlazio na splavove. Nikada nisam bio u društvu sa kriminalcima”, tvrdio je Gojković prije nekoliko godina u razgovoru za Blic.

Međutim, na adresu redakcije Nova.rs poslat je veći broj video-snimaka sa sigurnosne kamere.

Prema istom izvoru, riječ je o jednoj stambenoj zgradi na Voždovcu, a na snimcima koji su objavljujeni vide se i Tošićeva i Gojković, nekada odvojeno, a nekada zajedno, kako ulaze i izlaze iz zgrade.

Na nekima od njih vidi se da Tošićeva posjeduje ključeve od ulaza, kao i kako Gojković i ona nose namirnice iz prodavnice.

Pobjegla iz kućnog pritvora

Tošićeva je široj javnosti postala poznata kada je pobjegla iz kućnog pritvora neposredno prije nego što će dobiti poziv na izdržavanje kazne od dvije i po godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva.

Međutim, zapletena priča o poznanstvu Tošićeve, Ždrala i Darka Eleza, kriminalca koji je nedavno osuđen u Bosni i Hercegovini za najteža krivična djela, počinje nešto ranije, u periodu kada su Ždrale i Elez zajedno izdržavali zatvorsku kaznu, gdje su se i zbližili.

Slobodanka je odlazeći u posjetu svom dedi u jednom zatvoru, piše Nova.rs, upoznala Đorđa Ždrala, mladića koji se u tom trenutku iza rešetaka nalazio zbog ubistva bračnog para u BiH. Upravo u zatvoru, ali nekoliko godina ranije, upoznali su se i Darko Elez i Đorđe Ždrale, a kasnije su se i okumili.

Ždrale i Elez su na slobodi formirali dvije kriminalne grupe koje su djelovale na teritoriji Istočnog Sarajeva, a bavili su se krađama i razbojništvima, ali i najtežim krivičnim djelima kao što su otmice, pokušaji ubistva, ubistva… Međutim, ubrzo je došlo i do razdora između dvojice zatvorskih prijatelja…

Namamila Ždralu u zasjedu

Mnogi su smatrali da sukob oko novca, moći i uticaja u podzemlju nije jedini razlog zbog kog su kumovi postali krvni neprijatelji, a govorkalo se da je dobrog udjela imala i nekadašnja misica, Slobodanka Boba Tošić. Te 2006. godine, Slobodanka je u SMS poruci zamolila Ždrala da je odveze kod drugarice po skripte, što je ovaj i učinio.

Kada su došli na lice mjesta, izašla je iz automobila, a dvije osobe otvorile su vatru na automobil u kom je ostao Ždrale. Kako je i sam ispričao poslije napada, vidio je Slobodanku kako rukom prekriva usta, a onda su se začuli pucnji. Ždrale je izvukao živu glavu samo zahvaljujući tome što se puška jednom od napadača zakovala.

Misica je optužena da je u Istočnom Sarajevu oktobra 2006. godine po nagovoru Eleza, svjesno namamila vođu suparničkog kriminalnog klana da dođe na dogovorenu lokaciju jer je Elez želio da ga likvidira. Osuđena je na dvije i po godine zatvora a prije nego što je dobila poziv da se javi na izdržavanje kazne, pobjegla iz rodnog Han Pijeska, gdje je bila u kućnom pritvoru.