Objavljeni snimci pucnjave u Beču u kojoj je ubijen pljačkaš iz BiH

bec – pucnjava

Nakon krvave drame u supermarketu koja se odigrala u subotu uvečer u blizini palate Šenbrun u Beču među građanima još uvijek vlada strah i šok od svega što se dogodilo.

Da podsjetimo prilikom pljačke supermarketa Billa ubijen je 50-godišnji pljačkaš porijeklom iz BiH, a dva policajca teško ranjena, od kojih je dvadesetrogodišnji Daniel S. životno ugrožen.

Svjedoci ovog krvavog obračuna u šoku, a novi video pokazuje detalje pucnjave. Napadač je bio naoružan pištoljem sa prigušivačom i zapucao je prvi na policiju bez upozorenja.

https://www.youtube.com/watch?v=ZFdDeWwukW4

“Sve sam video i stojim na raspolaganju policiji“ rekao je 47-godišnjak vlasnik male cvjećare koja je udaljena desetak metara od supermarketa.

Penzioner (69) koji je sa suprugom te večeri bio u posjeti kod kćerke, kaže da su njihovi mali unuka i unuk kada se začula pucnjava briznuli u plač i da su ih jedva smirili.

bec - pucnjava1

“Često smo ovde, i kupujemo u tom supermarketu, čak poznajemo neke od prodavaca“ objašnjava on i dodaje da se i dan nakon krvave drame dok je bio u šetnji sa suprugom osjećala neka napetost i šok nakon pucnjave.

Niko nije očekivao da će se na uglu naše ulice, dogoditi tako krvav okršaji“.

Walter i Margit S. koji su sve gledali sa svoje terase kažu da su šokirani svime što se dogodilo.

U obračunu sa pljačkašem policajac Daniel S. (23) zadobio prostrelnu ranu glave. Doktori AKH bore za njegov život., a njegovo stanje je veoma kritično. Njegov kolega pogođen je u stomak, nogu i karlicu.

https://www.youtube.com/watch?v=4hjS1IMO4DY

Pljačkaš bh. porijekla u trenutku zatvaranja radnje uzeo je dvije žene i jednog muškarca za taoce i primorao ih da otvore trezor. Tokom predaje plijena neko od njih uspio je da pritisne alarm. Kada je policijska patrola zakucala na vrat pljačkaš je zapucao, a policajci su uzvratili vatru i tom prilikom ga ranili.

Pljačkaš je onda uspio da pobjegne i provali u jedan stan koji je srećom bio prazan. Odatle je skočio na prvi sprat gdje su ga otkrili pripadnici specijalne jedinice WEGA. Razbojnik je ponovo zapucao ali su ga specijalci tada ubili.

https://www.youtube.com/watch?v=pnYxkDqBAVc